Στην Ελλάδα όταν οι δημοσιογράφοι ζητάνε δηλώσεις από τον Μπέο ή τον Κούγια και κάτι άλλους τύπους σαν κι αυτούς, ή όταν τους καλούνε στις εκπομπές τους, το κάνουν γιατί ξέρουν εκ των προτέρων πως θα πούνε κάτι ακραίο και θα προκληθεί ντόρος. Δεν έχει σημασία πόσο φοβικό, πόσο προκλητικό, τοξικό και κοινωνικά επικίνδυνο θα είναι αυτό που θα εκστομίσουν. Σημασία έχει να γίνει ντόρος γύρω από την εκπομπή.
Το ίδιο έκανε κι η Χριστιάνα Αριστοτέλους καλώντας τον πρώην ποδοσφαιριστή Κώστα Μαλέκκο στην εκπομπή της. Δεν υπήρχε εξάλλου άλλος λόγος να τον καλέσει. Προφανώς και γνώριζε τις απόψεις του. Οι πλείστοι από όσους αντέδρασαν όμως, δεν καταδικάζουν την παρουσιάστρια, τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό, τον σταθμό ή τον όποιο αποφάσισε να καλέσει έναν τύπο σαν τον Μαλέκκο στην τηλεόραση. Καταδικάζουν τον ίδιο.
Ο ίδιος όμως, αν δεν του έδιναν βήμα, δεν θα ήταν παρά ακόμα ένας άντρας που κάθεται με τους ομοϊδεάτες του, τους φίλους του και όσους ανέχονται να τον ακούν και να λένε τα δικά τους, όπως κάνουν πολλοί άλλοι.
Δίνοντας του όμως βήμα, τον μπάζει στα σπίτια χιλιάδων ανθρώπων για να μας πει κατάμουτρα πως οι γυναίκες έχουν πάρει λάθος δρόμο, πως ο άντρας δικαιούται να κάνει ότι θέλει, ακόμα και να σκοτώσει σε περίπτωση που τολμήσει η γυναίκα να ζητήσει διαζύγιο. Αυτό της είπε της παρουσιάστριας. Πως αν μετά από δέκα χρόνια γάμου θελήσει διαζύγιο θα τη βρει αυτός και θα τη σκοτώσει.
Όταν αποφασίσεις να παντρευτείς, πρέπει να δεχτείς και τα λάθη του ενός και τα λάθη του άλλου και να μείνεις με τα μωρά σου. Δηλαδή εσύ τώρα σε δέκα χρόνια να χωρίσεις τον Εφραίμ, θα σε βρω να σε σκοτώσω. Δεν κατάλαβα, έγινε τις μόδας;». Κι η παρουσιάστρια το αντιμετώπισε αυτό με γέλια όπως αρμόζει σε μια ούτω καλούμενη ψυχαγωγική εκπομπή.
Μόνο κάποια στιγμή τόλμησε να αντιτείνει: «Θεωρείς ότι οι άντρες έχουν παραμείνει στο σωστό δρόμο και εμείς έχουμε εξοκείλει;». Κι η απάντηση από ένα Μαλέκκο δεν μπορούσε παρά να είναι: «Ο άνδρας δικαιούται, αφού είναι άντρας. […] Πρέπει να δεχτείτε εσείς οι γυναίκες ότι ο άντρας είναι ο αρχηγός. Τελεία!»
Σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών είναι αυξημένη, μία γυναίκα, με σύγχρονες κατά τα άλλα αντιλήψεις, επιλέγει να προβάλει απόψεις που καλλιεργούν τη διάκριση των φύλων. Χωρίς να αντιλαμβάνεται (ή να μην την ενδιαφέρει) πόσο προσβλητικά είναι όσα ακούστηκαν πρώτα από όλους για την ίδια και πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν. Ψυχαγωγία πάντως δεν λογίζεται.
Πηγή: https://www.philenews.com/apopsis/arthra-apo-f/article/1536992/me-pia-agapi-christiana/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου