Λένε οι γνωστικοί και οι νομικοί πως η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να αμφισβητείται. Πως η αμφισβήτηση αυτή εγκυμονεί κινδύνους, μπορεί να προκληθεί χάος, να γίνουμε ζούγκλα. Πως οι πολίτες δεν πρέπει να στήνουν θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την απόφαση για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
Με καλή πρόθεση λοιπόν, χωρίς διάθεση αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης, μπορεί ο πολίτης να ρωτήσει τι γίνεται η υπόθεση που αποκάλυψε ο Al Jazeera για τον τρόπο που χορηγούντο τα διαβατήρια σε ξένους και την εμπλοκή αξιωματούχων του κράτους; Στην υπόθεση, ως γνωστόν, εμπλέκεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ένας βουλευτής οι οποίοι μπορεί εν τέλει να αποδειχτεί πως είναι αθώοι. Δεν θα έπρεπε η υπόθεση να εκδικαστεί άμεσα ώστε αν οι άνθρωποι είναι αθώοι να μην διασύρονται άδικα και μαζί με αυτούς να διασύρονται και οι θεσμοί τους οποίους υπηρετούσαν; (το υπηρετούσαν μπορεί να μην είναι ο ακριβής όρος, αλλά κρατάμε τα προσχήματα ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες ζούγκλας και γιατί πρέπει να προσέχουμε το ύφος μας). Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2020 κι όπου νάσαι φεύγει και το ‘24. Καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο το 2022. Πότε θα εκδικαστεί; Γιατί δεν νοιάζεται κανείς (εκτός από εμάς) για το διασυρμό των θεσμών;
Με επίσης καλή πρόθεση (παρόλο που οι δικηγόροι παρεξηγούν όποιον αναφέρεται στην υπόθεση) τι γίνεται με τον πρώην Επίτροπο Εθελοντισμού; Πάνε τριάμισι χρόνια που αποκαλύφθηκε πως μπορεί τα πτυχία του, τόσο του λυκείου όσο και του πανεπιστημίου, να είναι πλαστογραφημένα, και η υπόθεση ακόμα να εκδικαστεί. Η αργοπορία δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης ανάμεσα στους πολίτες, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη τους απέναντι στη Δικαιοσύνη και διαβρώνοντας τους θεσμούς του κράτους. Δεν θα έπρεπε η Δικαιοσύνη να δράσει με ταχύτητα ώστε να προστατέψει, αν μη τι άλλο, το κύρος της; Πως οι πολίτες να μην φτιάχνουν θεωρίες όταν ο κατηγορούμενος συνεχίζει να αμείβεται από το δημόσιο κι όσο η εκδίκαση της υπόθεσης αργοπορεί τόσο ο μισθός (έστω και κατά το ήμισυ) συνεχίζει να καταβάλλεται.
Η Εισαγγελία (που διασύρθηκε από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και διαβρώθηκε στα μάτια των πολιτών), μετά τα ευρήματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη στον οποίο είχε ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης των φυλακών μεταξύ Μιχάλη Κατσουνωτού και Άννας Αριστοτέλους έκρινε πως ο Κατσουνωτός έπρεπε να απαλλαγεί από οποιαδήποτε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Στην περίπτωση του τέως Γενικού Ελεγκτή όλα κύλησαν με απίστευτη ταχύτητα. Ακόμα και η απόλυση του, που υπογράφηκε από την πρόεδρο της Βουλής για να μην υπάρξει καθυστέρηση μέχρι να επιστρέψει από την Αθήνα ο πρόεδρος. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος προφανώς.
Πηγή: https://www.philenews.com/apopsis/arthra-apo-f/article/1510184/i-apili-tou-chaous-ke-i-sinomosies/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου